Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett studentflak kom lastat – med spyor, ölburkar, lera

/

Maria och hennes vänner betalade över 11 000 kronor för ett studentflak. De fick något som påminde om en överdimensionerad septiktank.

Annons

I förrgår var den stora dagen för Maria och hennes vänner i klass IN3A på Vasaskolan. Allt som fattades var studentflaket, som beställts från Stockholm för 11 200 kronor.

Vid klockan halv åtta på morgonen, halvtimmen försenad, kom en förvirrad chaufför körande med det efterlängtade flaket.

Men studenternas lättnad förbyttes snabbt i förtvivlan.

– Vi hade beställt ett flak för 30 till 40 personer, och det första som jag tänkte på var att flaket verkade extremt litet. Och när det kom närmre blev jag paff för att det var så skitigt. Sedan såg vi att flaket hade spännband istället för en reling där bak.

Studenterna vädrade sin oro över säkerheten med chauffören, som hade blivit akutinkallad av sin chef och uppträdde märkligt.

De ringde upp polisen och började städa ur flakets frånstötande innehåll.

– Sedan kom polisen dit, pratade med chauffören och förbjöd flaket eftersom det inte uppfyllde säkerhetskraven, säger Maria.

Vid flera tillfällen försökte hon och de andra nå den ansvarige företagaren i Stockholm. Först svarade han och hävdade att flaket viss skulle rymma 40 personer, sedan skyllde han på dåliga batterier och slutade svara. Men signalerna gick fortfarande fram innan han knäppte bort påringningarna.

– Vi fick ringa föräldrar som skjutsade och beställa taxibilar för att kunna ta oss till våra mottagningar, säger Maria.

De hade under gårdagen ännu inte hunnit fundera på eventuella rättsliga åtgärder mot Stockholmsföretagaren.

Mer läsning

Annons