Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Exklusiv förhandslyssning av Brynäslåten

/
  • Mathias Norrå (Brooklyn Tigers), Viktor Alner (låtskrivare), Mike Eriksson (sång), David Sterner (producent) och Toiva Savolainen (producent, närmast datorn) hyser stora förhoppningar om att ”Brynäs är vårt namn” ska bli ny officiell kamplåt på matcherna.
  • Kan man få Brynäsklacken att sjunga med i ”Brynäs är vårt namn”?Arkivbild

Säg hockeylåtar och tankarna går till muskeluppvisningar som ”Nu tar vi dom”, svenska landslagets kampsång inför VM 1989 på hemmaplan.

Den gången slutade Sverige på en fjärdeplats.

Annons

Desto bättre lär det gå för Brynäs i årets elitserie med den analyserande powerballaden ”Brynäs är vårt namn” som ska vara helt klar nästa fredag.

I fredags fick GD en exklusiv förhandslyssning, i ett gammalt kassavalv.

Tio dagar har gått sedan GD:s artikel då låtskrivarna Viktor Alner och Fredrik Larsson fick kontakt med Toiva Savolainen som äger studion i Gamla Hypotekshusets kassavalv. Upphovsmännen funderar just nu på om en klassisk hockeykör ska få komma in i slutet av låten.

– Vi har sett en klack komma in under hela låtskrivarprocessen, men det kan bli för mycket, säger Viktor.

Toiva håller med:

– Det kanske blir för självklart, säger han och nynnar demonstrativt på reklammelodin ”Ja, då syns vi på lördag igen”

Nu gäller det att alla brynäsare är överens om att låten ska bli officiell, från fans till klubbledning. Chanserna verkar goda.

– Den har spelats i Brynäs supporterbuss till bortamatcher i sin ursprungliga version. Gillar de den kommer de att älska den nya. Vi har inte haft någon officiell låt på flera år, säger Viktor.

– Det roliga är att alla är med från styrelse, supporterklubb och fans. Nu gäller det bara att fixa trycket av singeln och distribution, säger Toiva.

Ofta är det män med gitarr som sjunger hockeylåtar. I denna duett är rollerna ombytta.

– Amanda Holmgren har en väldigt kraftig röst. Jag sjunger de lite fjolligare partierna, säger Mike Eriksson med sin varma och lugna stämma.

”Brynäs är vårt namn” är en pampig powerballad med Disneykvalitéer som handlar mycket om upprättelse. Att Brynäs ska resa sig ur askan och åter bli den bulldozer till hockeymaskin det en gång var. Mathias Norrå, ordförande för supporterklubben Brooklyn Tigers är mer än nöjd efter att ha hört resultatet.

– Helt underbart. Här finns kärleken till laget men även vår hemstad. Håret reser sig på armarna. Det är bättre än vad jag förväntat mig. Med lite bearbetning kan vi få hela klacken att sjunga den unisont.

– Ja, vi är ju lite blyg i Gävle. När jag skrev texten såg jag våra ledord ”Stolthet, hunger och engagemang sedan 1912” framför mig. Men det var svårt att få in ”Gävle”. Det rimmar ju inte på nåt, säger Viktor.

Mer läsning

Annons