Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Expert tar över Onoff i Valbo?

Samtliga anställda i Onoffs butik i Valbo har varslats om uppsägning från och med måndag. På tisdagskvällen uppgav Dagens Industri att Expert köper 30 av Onoffs 67 butiker.

Annons

Hemelektronikkedjan Expert köper 30 av butikerna i konkurrenten Onoffs konkursbo. Dessutom tar bolaget över Onoffs centrallager. Men prislappen är än så länge hemlig.

– Vi får fler butiker i Sverige och kan öka våra synergier vad gäller inköp och logistik, säger Experts svenska vd Magne Solberg till Dagens Industri.

Konkursförvaltaren Lars Eric Gustafsson bekräftar affären för TT. Han vill inte avslöja hur stor köpesumman är, men säger till DI att han är nöjd med beloppet.

Enligt Gustafsson finns intresse även för resterande butiker, både från branschaktörer och andra bolag inom detaljhandeln.

Experts flaggor ska enligt planerna vaja utanför de 30 butikerna från den 1 augusti.

Experts verksamhet i Sverige går med förlust, och enligt Magne Solberg finns det i Sverige bara plats för tre–fyra aktörer.

– Med det här köpet får vi en betydligt bättre butiksportfölj med butiker i rätt storlek och läge, säger han till DI.

Solberg uppskattar Experts svenska marknadsandel till nio procent. Med förvärvet av Onoff växer den till 12–13 procent.

Expert har i dag 173 butiker i Sverige och ingår i den norska Expertkoncernen. Sammanlagt har företaget ett tusental butiker i Norden och Baltikum.

Onoff-butikerna har sagt upp all personal från och med den 25 juli.

I Valbo innebär det åtta heltidsanställda samt extrapersonal.

– Deras uppsägningstid räknas från måndag och då får de lön och innestående semesterersättning från den statliga lönegarantin, säger Poul Erik Jensen från Handelsanställdas förbund.

Onoff-kedjan har funnits i Gävle sedan 1990.

Om Onoffs butik i Valbo ingår i Experts köp fanns inga uppgifter om på tisdagskvällen.

Mer läsning

Annons