Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Exsambo våldsam

En man skulle hämta sin fyraåriga dotter hos sin före detta sambo. Besöket slutade i tumult och barnens mamma fick ta emot slag i ansiktet.

Annons

De båda 25-åringarna har två barn ihop; en fyraårig dotter och en femårig son. När mannen kom för att hämta dottern fick han se en bild på datorn som föreställde en annan man som satt med barnen i famnen.

Han frågade vem mannen var och sa sedan att han inte brydde sig. De båda föräldrarna satte sig därefter för att prata om sonens födelsedag.

Enligt kvinnan reste sig mannen plötsligt och spottade och slog henne i ansiktet. När mannen sedan tog med sig dottern för att lämna lägenheten försökte kvinnan hindra honom.

Hon blev då sparkad, slagen och kastad in i tegelväggen i trapphuset. Mannen tog tag i hennes hals och släpade henne tillbaka in i lägenheten.

Mannens version bekräftar att besöket ledde till tumult. Men varför kvinnan anklagar honom för misshandel kan han inte förklara. Kanske beror det på att de ligger i en vårdnadstvist, har mannen sagt i förhör.

Rättsintyg och fotografier dokumenterar kvinnans skador i ansiktet. Gävle tingsrätt anser dessutom att kvinnan har gett ett trovärdigt intryck medan mannens berättelse har varit ”motsägelsefull och svepande”.

Tingsrätten bedömer att straffvärdet inte är tillräckligt högt för att motivera en fängelsedom. Mannen döms i stället till villkorlig dom med 120 timmars samhällstjänst.

Mer läsning

Annons