Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjefar sålde knark från villan

Hovrätten fastställer domen på sju och ett halvt års fängelse för den 43-årige manen från västra Gästrikland som i tingsrätten dömts för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

Annons

Nu väntar ännu ett långt fängelsestraff för knarkhandlaren och flerbarnspappan som levt gott på att sälja narkotika från hemmet i västra Gästrikland till människor som fastnat i missbruk. Själv missbrukar han inte.
I matkällaren i villan hittade polisen 271000 kronor i kontanter nedgrävda och i hans sovrum fanns 80000 kronor i kontanter. Han lånade dessutom ut stora summor pengar till bekanta. Hovrätten instämmer även i tingsrättens beslut om kvarstad på 288 000 kronor av 43-åringens tillgångar.
Hovrätten skriver i domen att 43-åringens förklaringar till vad som har hänt, som skulle visa att han är oskyldig, inte är trovärdiga utan uppenbara efterhandskonstruktioner.
43-åringen har flera gånger tidigare dömts till fleråriga fängelsestraff just för grovt narkotikabrott och vapenbrott. 2003 dömdes han till sju års fängelse av Sandvikens tingsrätt. Efter fängelsestraffen har han återvänt till hemorten och familjen och fortsatt med narkotikahandeln.
Hovrätten konstaterar att mannen vid upprepade tillfällen återfallit i allvarliga narkotikabrott och skriver att tingsrättens dom framstår som väl avvägd.

Mer läsning

Annons