Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för bedrägeri

Tre års fängelse för grovt bedrägeri blev domen för de två Gävlebor som tillsammans med en man från Uppsala lurat företag att köpa falska telefonväxlar. Trion ska även betala skadestånd på över en miljon till företagen de lurat.

Annons

Enligt domen har de tre männen haft falska namn och låtsats sälja telefonväxlar. De har mellan september 2009 och november 2010 lurat sammanlagt åtta företag i Uppland, Dalarna och Gästrikland.

Männen har vilselett företagen de gjort affärer med genom att hävda att de kommer från Telia och kan sänka företagens telefonkostnader med en tusenlapp i månaden. Men några telefonväxlar har aldrig levererats.

I stället har företagen de gjort affärer med fått en mobiltelefon via posten, och lurats att ingå ett falskt avtal med bindningstid på mellan 36 och 60 månader. På så sätt har männen lyckats samla in omkring tre miljoner kronor att dela på.

Uppsalabon nekar till brott. Den ene Gävlebon har erkänt att han gjort sig skyldig till bokföringsbrott. Den andre har erkänt grovt bedrägeri i vissa fall. Rätten anser dock att trion hela tiden har agerat tillsammans och dömer dem därför till samma straff.

Mer läsning

Annons