Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för hemfridsbrott

GÄVLEFyra månaders fängelse för grovt hemfridsbrott och därefter utvisning blev straffet för den 29-årige man som natten mellan den 30 och 31 juli tog sig in i två bostäder i Sätra.

Annons
- Det är skönt att det är över, säger Görel Forsling som hotades med kniv av den 29-årige mannen.

Under gårdagens tingsrättsförhandling fick hon återigen berätta om hur hon den aktuella natten väcktes av att det knakade till i hennes sovrumsdörr. När hon klev upp och öppnade upptäckte hon 29-åringen som stod utanför, täckt av en filt och med en kniv i högsta hugg.
Görel Forsling kastade sig efter telefonen för att larma 112 men blev stoppad av 29-åringen. Därefter utbröt ett tumult som slutade med att Görel Forsling lyckades avväpna mannen och fick honom någotsånär lugn sedan hon sagt att hon visste vem han var.

Grannar som hört Görel Forslings vrålande larmade polis som snabbt var på plats. De befann sig nämligen hos ett par i närheten som en kvart tidigare även de överraskats av mannen i sin bostad.

29-åringen har hela tiden sagt att han inte minns någonting av den aktuella natten eftersom han hade druckit en stor mängd öl. Han har därför varken kunnat neka eller erkänna till brotten och var fåordig under tingsrättsförhandlingen.
Förutom de två fallen av grovt hemfridsbrott var 29-åringen misstänkt för förberedelse till grov våldtäkt. Görel Forsling hade under sitt slagsmål med mannen frågat honom om det var sex han var ute efter och upplevt att hon fått ett nickande till svar.

Tingsrätten ansåg dock inte att den bevisningen räckte och valde att ogilla åtalspunkten.
Mannen dömdes till fyra månaders fängelse. När straffet är avtjänat ska han lämna Sverige och får inte återvända förrän om fem år.
Han ska dessutom betala 20 000 kronor i skadestånd till Görel Forsling.

ANNA HÖGLUND

Fotnot: Två av nämndemännen ansåg att mannen skulle dömas för förberedelse till grov våldtäkt.

Mer läsning

Annons