Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fantastisk vy från läktaren

Ullstrumporna är på. Överdragsbyxorna sitter på plats. Jag är redo för Gävlebocken Arena. Det finns bara ett problem: jag är där en dag för tidigt.

Annons

Det är i dag det gäller. Brynäs mot Timrå i en historisk utematch. Allt fokus kommer att ligga på spelarna på planen. när jag var på besök i går syntes inte en enda spelare till, men det var långtifrån folktomt. På isen, på läktarna och i tv-tornen jobbar alla de som ska få det att fungera i dag. Allt måste klaffa för att det ska bli en bra upplevelse för åskådarna. Men kommer det att fungera?

I ett av tv-tornen stegar en kille avståndet. Han går fram och tillbaka och tycks notera något. Två andra killar kommer släntrande på läktaren. De har levererat ljud- och ljusanläggningen. Den tunga utrustningen har de fått upp med hjälp av gaffeltruck sen har de fått klättra upp längs stolparna för att montera kablarna. Stegar finns inte.

Några tyskar kämpar med kameran på isen och vajrarna som den ska hänga i. De stapplar runt som Bambi på hal is. Utrustningen är dyr så tyskarna törs inte låta någon utomstående hjälpa till, berättar en av dem.

– Inte upp på läktaren, då blir de tokiga, hojtar en kille med snöskovel till en med snöslunga.

Snö finns det gott om. Alldeles för gott om. Ett gäng juniorer anländer och börjar sopa och skotta läktarna. Snön kan bli ett problem. Tillfartsvägarna är redan trånga.

Fyrverkeriet ska fungera och målburarna sitta fast. Nog finns det att göra. Men bajamajorna är på plats och kiosktälten uppsatta.

Jag traskar upp till sektion 27, nästan högst. Trappstegen sviktar lite obehagligt. Undrar hur det kommer att kännas när hundratals människor ska gå där samtidigt? Konstaterar också att räckena sitter lite svajigt men när matchen väl är igång är det nog ingen som bryr sig. Men det kan nog bli lite trångt och svajigt när alla ska köpa korv samtidigt och jag skulle inte vilja stå där om en hel sektion får för sig att börja hoppa jämfota. Men utsikten är fantastisk. Såvida ingen lång person ställer sig framför kommer hela publiken att kunna följa varje skridskoskär. Dessutom kan nästan alla titta ner lite på Timråsupportrarna som har en liten läktare i den östra änden. Kommer nog att svida lite för den klacken.

– Undrar vem som ska skrapa plexiglaset, funderar pryotekniker-Rolle.

Hoppas inte arrangörerna glömmer den detaljen.

Mer läsning

Annons