Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre okända ansikten

Mindre frihet för personalen att styra sin ­semester.Men färre okända ansikten för de äldre som får hemtjänst. Gävle kommuns nya riktlinjer ska göra att förra sommarens svårigheter att få tag på utbildad personal inte upprepas.

Annons

Minst två tredjedelar av den ordinarie personalstyrkan ska vara i tjänst samtidigt under hela sommaren.

Så ser Gävle kommuns nya riktlinjer ut för de anställda inom omsorgen.

– Tidigare år har vi mer jobbat med semesterperioder och sagt att minst hälften ska vara i tjänst samtidigt. Nu blir det i stället upp till varje arbetsplats att organisera sig så att minst två tredjedelar är i tjänst samtidigt, säger Ann-Britt Nordahl, produktionschef inom Omvårdnad Gävle.

Syftet är att det hela tiden ska finnas tillräckligt med erfaren och kompetent personal på plats som kan vägleda mer oerfarna kollegor samt ansvara för medicin.

– Vi har alltid kunnat tillsätta sommarvikariaten, men inte alltid med den kompetens eller erfarenhet vi har velat. Där är utbudet begränsat, säger Ann-Britt Nordahl.

Förra året blev det problem då flera sommarvikarier ska ha valt att avbryta sina kontrakt i förtid.

– Det var flera som inte ville jobba hela perioden ut. De kanske hoppade över de sista två veckorna. Jag kan inte säga hur många personer det handlade om, men det var så pass att vi reagerade, säger Ann-Britt Nordahl.

Med de nya riktlinjerna för sommarsemestern menar hon att det kommer att bli bättre för omsorgstagarna som slipper möta olika ansikten inom personalen från dag till dag.

Samtidigt finns en oro bland personalen att det nu ska bli svårare att styra över sin egen semester.

– Vi anställda kommer att få betala priset och tvingas ta semester ända in i september när barnen har börjat skolan för länge sedan, säger en anställd till GD.

Fackförbundet Kommunal säger sig dock inte ha fått några signaler om att personalen ska tvingas skjuta på sin semester in i september.

– Vi har inte hört ett ord om det. I så fall vill vi gärna att arbetsgivaren berättar det för oss, säger Gerd Högström, ordförande för Kommunals Gävlesektion.

Enligt Ann-Britt Nordahlska ska personalen inte tvingas vara ledig in i september.

– De nya riktlinjerna behöver inte betyda mindre valfrihet för de anställda. De får göra upp inom respektive personalgrupp hur semestern ska förläggas, säger hon.

Mer läsning

Annons