Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fart och fläkt när Flanör fyllde

/
  • När Flanör fyllde år firades det med glans och lyx. Gävlebor fick titta in i limousinerna och en del fick åka med. Andreas Boström, Håkan Öqvist och Lennart Hedström bjöd på åkturerna.
  • När någon fyller så ska det firas och då ska det finnas ballonger, så även i går.
  • Monika Strömbom bjöd barn och vuxna på godis under lördagen.

1971 invigdes Gävles första galleria, som bland annat kunde stoltsera med det första centrala parkeringshuset. I går fyllde Flanör 40 år. Under födelsedagen bjöds det på mycket, bland annat limousinefärd.

Annons

Utanför Flanör sprang barn omkring med ballonger. Utanför restaurangen Brända Bocken stod en limousine och glänste i solen. Bakom ratten satt Håkan Öqvist. Shoppare som besökte Flanör under festligheterna kunde nämligen vinna en resa på stan eller få skjuts hem i en lyxig limousine.

– De flesta tycker att det är jättehäftigt. Det är inte så vanligt i Sverige. Det var en familj som åkte med och döttrarna sade att de kände sig som prinsessor. Jag blev nästan rörd, de bara tjöt av glädje, säger han.

Lennart Hedström som har sitt eget limousineföretag fanns också på plats igår och bjöd Gävlebor på bilturer. Men han var även här för 40 år sedan, men då hade han penslar istället för limousine.

– Jag var målare på den tiden och var här och jobbade med huset när det byggdes. Men sedan dess har jag sadlat om, säger han.

Det var mycket annat som hände under dagen. Förutom att det var jubileumserbjudanden i många butiker, så bjöds det på kaffe och tårta och musik med Linda Netsman och Göran Eriksson. Linda Netsman var också konferencier.

– Dagen har varit superhärlig. Vi skulle ju ha varit inne halva dagen, men det var så bra väder så vi har stått här ute hela tiden. Allting har varit väldigt glatt och positivt, många glada barnfamiljer.

Inne i gallerian shoppade många loss i de olika butikerna. Inger Carlson, före detta ägare till Depeschen, ryckte under gårdagen in och tog hand om butiken. Innan hon sålde jobbade hon tio år i Flanör med att stå till tjänst med tidningar och tobak.

– Det har varit väldigt bra att jobba här i Flanör, det är en bra sammanhållning mellan butikerna. Det är en fin anda i huset, säger hon.

Framåt eftermiddagen började folk dra sig hemåt och scenen packades ihop.

Ballongerna hängde kvar över ingången och glada kvinnor i guldhattar delade ut det sista godiset.

I dag, söndag, är födelsedagsbarnet lite äldre, men har fortfarande mycket nytt att erbjuda.

Mer läsning

Annons