Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fd fackbas får basa i Gävle Energi?

/
  • Arkivbild Nytt uppdrag? Före detta Transportbasen Hans Wahlström har tillfrågats om han vill bli styrelseordförande i Gävle Energi. På bilden tillsammans med LO-basen Vanja Lundby-Wedin när han avtackades i april.

GÄVLEGävle Energi kan få en riktigt erfaren profil som ny styrelseordförande. Efter att ha slutat som mångårig fackbas för Transport engagerar sig Hans Wahlström nu gärna på hemmaplan inom s.

Annons
- Ja, jag är tillfrågad och det låter spännande. Nånting ska jag ju göra och jag har ju tid, säger han.
60-årige Hans Wahlström har enligt vad GD erfar fått ett brett stöd från de fackliga föreningar som lämnat in nomineringar till arbetarekommunens valberedning. Men något ställningstagande till vilka som ska sitta i bolagsstyrelserna kommer inte att tas förrän i februari.
- Nej, det är inte så bråttom. Bolagsstämmorna är inte förrän då och vi har en hel del nomineringar att ta ställning till, säger Sinikka Bohlin, ordförande i valberedningen.
Hon vill dock inte säga något om nomineringen av Hans Wahlström.

Följt debatten
Själv har han följt den livliga debatten om en eventuell utförsäljning av det kommunala bolaget, men säger att han behöver läsa på mer om verksamheten för att kunna uttala sig om den.
Den förre transportbasen har inte gjort sig känd som en förespråkare av utförsäljningar av offentliga verksamheter. När det gäller Gävle Energi är han diplomatisk och säger att han inte vill spekulera om en utförsäljning, men att han inte är negativ till om bolaget fortsätter att drivas i offentlig regi.
Hans Wahlström började sin professionella och fackliga karriär vid Gävle hamn och har sedan fortsatt upp i facktoppen både nationellt och internationellt. Men någon kandidatur till hamnbolagets styrelse blir det inte.
De uppdrag han har just nu är i Arbetsdomstolen och i en stiftelse för sociala insatser i landets hamn- och stuveriverksamhet. Han har inget emot att eventuellt få ett uppdrag på hemmaplan nu.
- Jag har varit gävlebo i hela mitt liv och det finns ingen bättre plats på jorden, tycker han.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons