Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felmärkt kött i frysrum

GÄVLEFöretaget Fisk och Grossist i Gävles leverantör i Malmö besöktes i onsdags av en hälsoskyddsinspektör.

Annons
-Det var mer virrvarr än vad jag varit med om i hela mitt liv faktiskt, säger Dan Zimmergren, hälsoskyddsinspektör i Burlövs kommun.
Under inspektionen på företaget hittade han massor av felmärkta varor. Bland annat kött märkt kylvara som förvarades i frysrummet.
-Vissa varor var märkta både kyl- och frysvara. En del har bara paketeringsdatum, inget annat. Det här är något jag får ta upp med Livsmedelsverket och reda ut, säger han.
Han har diskuterat ärendet med Inger Wikström, veterinärinspektör på Livsmedelsverket. Och enligt henne bryter företaget mot livsmedelslagstiftningen.
Hon tycker att Dan Zimmergren ska förbjuda företaget att handla med kött.
-Livsmedelslagen säger att varorna inte får saluföras om de är felmärkta, punkt slut, säger hon.
Men företaget hävdar enligt Dan Zimmergren att märkningen gjorts av köttproducenterna som de handlar av och att köttet varit fryst när de fick det. Han vill därför avvakta, och låta Livsmedelsverket besöka producenterna innan han stoppar företagets verksamhet.
-Det är såpass stora företag det rör sig om, så de borde ha märkning som stämmer. Det är trots allt det viktigaste, att producenterna sköter sig, säger Dan Zimmergren.
Utredningen fortsätter med en granskning av företagets fakturor för att kunna reda ut om köttet har köpts och sålts till fullpris.

MAGNUS LUNDQUIST
026-159663
magnus.lundquist@gd.se

Mer läsning

Annons