Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem gripna för fritagning på Migrationsverket

I november fritogs en 42-årig rysk medborgare från Migrationsverket i Gävle under dramatiska former. Polisen har nu gjort ett tillslag på fyra platser i landet och gripit fem personer misstänkta för inblandning i fritagningen. 42-åringen själv är fortfarande på fri fot.

Annons

Det är snart två månader sedan som ett rep kastades in på Migrationsverkets rastgård där den 42-årige ryske mannen befann sig i väntan på utvisning. När personalen försökte ingripa hotades de med vapen.

42-åringen och hans kumpaner sprang sedan över Södra Kungsgatan i riktning mot järnvägen. Vittnesuppgifter och förhör har nu lett fram till att de fem männen har gripits.

– Två har anhållits och tre har släppts fira efter förhör. Men misstankarna kvarstår även mot dem som fått lämna polishuset, säger åklagare Christer Sammens som leder förundersökningen.

De två anhållna är misstänkta för grovt främjande av flykt, brott mot vapenlagen och hot mot tjänsteman. Polis från tre län deltog i tillslaget som ägde rum på fyra platser i landet; två i Gävleborg, en i Västra Götaland och en i Jämtland.

– Nu återstår fler förhör. Vid husrannsakan gjorde vi också några beslag, vi får se vad det kan leda till, säger Christer Sammens.

Mer läsning

Annons