Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem ungdomar i stoppad stulen bil

Efter att följt efter en fullsatt stulen bil med en berusad förare lyckades polisen till slut få stopp på färden i en rondell vid Sätra i Gävle. I bilen fanns fem ungdomar i åldern 18 till 12 år.

Annons

Det var strax efter två på natten till söndagen polisen fick syn på bilen som hade stulits under fredagsnatten i Gävle. Bilen var på väg mot Gävle på riksväg 80 mellan Valbo och Gävle. Polispatrullen fick kontakt med bilen på riksvägen men föraren vägrade stanna. Polisen följde efter och lyckades till slut få stopp på färden i en rondell.
Det visade sig att den berusade föraren bara var 15 år. Han var dessutom mycket aggresiv, så till den grad av poliserna tvingades spreja honom för att gripa honom. Han är därför misstänkt för våldsamt motstånd, plus misstanke om bilstöld, rattfylleri och olovlig körning.
Utöver föraren var fyra ungdomar till i bilen, den äldste var 18 år, två var 16 och den yngste en tolvåring som hade avvikit från ett familjehem och därför efter gripandet skjutsades tillbaks dit. Alla utom en, en av 16-åringarna, var grabbar. På grund av sina låga åldrar frihetsberövades ingen av de inblandade ungdomarna.

GD.se

Mer läsning

Annons