Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick en stock framför bilen

/
  • Att lasta en timmerbil så full som möjligt utan att det blir för högt är ingen lätt uppgift.

Mari Nyman klarade sig undan med en hårsmån när en timmerbil framför henne tappade en stock på E16. Hennes bil studsade över timmerstocken och en bil som kom efter lyckades också med nöd och näppe undvika en kollision.

Annons

Mari Nyman var på väg hem från jobbet i Dalarna vid 18-tiden i tisdags och hade just passerat östra infarten till Sandviken på väg mot Gävle. Framför henne körde timmerbilen som troligen hade för hög last.

En av stockarna hakade i en viadukt och ramlade ner alldeles framför Mari Nymans bil.

– Jag hade en sådan otrolig tur. Det kunde ha gått riktigt illa.

Stocken skrapade underredet på bilen och det enda Mari Nyman tvingades åtgärda var att kontrollera framvagnsinställningen.

Hon hann se att bilen bakom henne kunde göra en undanmanöver och köra på sidan av stocken.

Efter olyckan kontaktade hon direkt polisen. Hon försökte också hålla koll på timmerbilen men tappade bort den efter någon mil eftersom hon inte vågade köra så fort med sin egen bil. Mari Nyman tycker att måste föraren ha märkt att lasten slog i viadukten.

– Han borde ha stannat.

Enligt polisen är det svårt att spåra bilen och Mari Nyman hoppas nu att någon annan blev vittne till olyckan. Helst vill hon att föraren av timmerbilen ska ge sig tillkänna.

– Så att jag kan prata med honom. Han kan få betala min framvagnsinställning, säger Mari Nyman, som numera är extra noga med att inte hamna bakom någon timmerbil.

Mari Nyman efterlyser vittnen till olyckan med timmerbilen, som kunde ha slutat riktigt illa.

Mer läsning

Annons