Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filtar med budskap

/
  • Filtar med budskap har lagts ut i Boulogern i Gävle för att locka människor att bidra till allergiforskning. Filtarna går också bra att sitta på, intygar nioåriga Molly Geschwindt från Norrsundet.

Våren är äntligen här – men alla kan inte njuta av den. Pollenallergi fördystrar tillvaron för många, något som just nu uppmärksammas i en kampanj med picknickfiltar.

Annons

Tre filtar med texten ”Jag önskar att jag också kunde sitta här” har lagts ut vid lekparken i Boulognern i Gävle.

Bakom filtarna står Astma- och allergiförbundets forskningsfond som vill få folk att haja till och inse att alla inte är så lyckligt lottade att de kan sitta ute i en park och njuta av vårvärmen. Tvärtom är det en plats många måste undvika.

– Pollenallergi är en folksjukdom och det är något som innebär att väldigt många människor blir begränsade i sin vardag, säger Sara Nilsson, kommunikationsstrateg på Astma- och allergiförbundets forskningsfond.

Filtaktiviteten är en del av kampanjen ”Min önskans stad” som syftar till att samla in pengar till allergiforskningen.

Allergiforskningen är, enligt Sara Nilsson, helt beroende av allmänhetens stöd. Statens anslag till räcker inte till. På kampanjsidan minönskansstad.se kan den som vill vara med och stötta allergiforskningen.

Med forskningens hjälp kan det förhoppningsvis gå att underlätta tillvaron för allergiker och göra det möjligt för fler att till exempel kunna vara ute i naturen utan besvär.

– Det här är en viktig fråga. Det är så otroligt många som lider av någon sorts allergi. I vår har det märkts extra tydligt då det varit väldigt besvärligt för pollenallergikerna, säger Anette Torvidsson, ordförande i Astma- och allergiföreningen i Gävleborg.

Mer läsning

Annons