Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finalmingel: Alla har Brynäs färger

/
  • Göran Nilsson från Varberg har tatuerat in samtliga årtal som Brynäs IF vunnit SM-guld. Från 1964 och fram till 1999. 2012 får inte plats ovanför Brynäs Tigers-loggan, men han är inte bekymrad.
– Jag har ju hela armen!
  • Systrarna Linnea och Evelina Olofsson laddade med mat innan nedsläpp. De hoppades få se en spännande match och förklarade Brynäs styrka så här:
– Målvakten gör mycket. Sen är Brynäs ett topplag i år.
  • – Jag velade länge om vilken tröja jag skulle ta, säger Per Eriksson från Hållnäs.
Valet föll på den 13 år gamla t-shirten som han införskaffade då Brynäs sist vann SM-guld. Pappa Stiv Eriksson valde som så många andra att dra på sig en matchtröja.
– Det blir målvakten som avgör ikväll, säger Stiv Eriksson.
  • Ryskt på kroppen, svenskt på knoppen! Ella Adman, 7 år, kombinerade sin Torpedo-tröja med en Brynäskeps och en tigermålning. Med sig på matchen hade hon mamma Susanne Adman som hade dragit på sig en Brynäs-tröja trots att hon vanligtvis hejar på Leksand.
– Ja, egentligen! Men idag får man offra sig, säger Susanne Adman.
  • Är det här ett gäng blivande SM-vinnare? Spelarna från Brynäs 02:or var inte ens födda sist det begav sig men hoppades få se sina idoler ta guld.
– De kommer vinna - de är king!, säger Sebbe Hedlund, nio år, i mitten.
Med sig hade han kompisarna Oliver Brynte, Casper Axman, Zebbe Sjödin, Anton blomgren, Linus Åkerson och Max Gundel.
  • Brynäs supporterklubb väst, BSKV, anlände till Gävle i buss redan i lördags. Leif Jansson och Stefan Lundgren från Skara har följt Gävlelaget ända sedan barnsben.
– Jag har alltid älskat Brynäs, säger Leif Jansson som såg till att få igång besökarna i en av arenas barer genom att skandera: 
– Brynäs IF är de bästa!
  • Många Brynäs-supportrar hade tagit på sig guldhjälmar redan innan matchstart. Gävlebon Calle Westergren tyckte inte att det var för kaxigt.
– Jag är segerviss, jag hade den på mig redan förra matchen.

Vad gör Brynäs bättre än Skellefteå?

– De har inte spelat mycket bättre, men Skellefteå kämpar inte lika hårt. Och sen har de Svedberg i kassen.

Göran Nilsson från Varberg har tatuerat in samtliga årtal som Brynäs IF vunnit SM-guld. Från 1964 och fram till 1999. 2012 får inte plats ovanför Brynäs Tigers-loggan, men han är inte bekymrad.

– Jag har ju hela armen!

Annons

Mer läsning

Annons