Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera har anmält ofredanden

/
  • Två överfallsvåldtäkter inträffade samma natt i juli i centrala Gävle. Nu utreder polisen om det kan finnas samband med de ofredanden som flera kvinnor anmält på senare tid.

Drygt 40 förhör har hållits. Men än finns ingen misstänkt för våldtäkterna i centrala Gävle. Samtidigt har flera kvinnor anmält ofredande och polisen utreder nu samband.

Annons

Under natten till torsdag gick en 23-årig kvinna på Drottninggatan i Gävle. Plötsligt stod en man vid en klädbutik och bad henne följa med in på en sidogata.

Hon upplevde att han var obehaglig och alldeles för påflugen, så hon tog av sig skorna och sprang därifrån. Samtidigt ringde hon polisen som mötte upp en bit bort.

Mannen ska ha följt efter henne men när polisen kom var han försvunnen och kvinnan kunde inte ge något signalement.

Det här ofredandet är bara ett av många som har anmälts till polisen den senaste tiden. Man misstänker nu att det rör sig om samma man.

– Vi har ett signalement men vi vill behålla det för oss själva för tillfället. Vi tror att den här personen måste ha antastat fler kvinnor som aldrig hört av sig till oss, säger Mikael Hedström, presstalesman för polisen i Gävleborg.

Polisen utesluter inte att ofredandena hör samman med de två våldtäkter som skedde på Kyrkogatan natten till den 12 juli. Fyra ofredanden har skett i närheten av platserna.

Efter våldtäkterna har det kommit in sex tips på personer och bilar och några av dem har varit intressanta, men ingen är misstänkt.

Cirka 40 personer har förhörts och ju längre tiden går desto besvärligare blir det med trovärdiga uppgifter.

– I två till tre av fallen finns ett signalement som kan peka mot ett visst håll. Vi är väldigt angelägna om att allmänheten hör av sig med tips. Vi har ett pusselarbete framför oss för att kunna närma oss ett svar, säger Mikael Hedström.

Mer läsning

Annons