Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera villainbrott i Gävle

/
  • Gun Carlberg och maken Sture fick ovälkommet besök under helgen då Gävle, och främst Sätra, drabbats av ovanligt många inbrott.

– När jag skulle hämta kläder i sovrummet såg jag att det var ovanligt rörigt. Sen såg jag att det låg tomma lådor omkring. Då förstod jag att någon varit inne i vårt hem, säger Gun Carlberg.

Under helgen tog sig tjuvar in i familjens villa på Tuvstarrvägen.

Annons

På Tuvstarrvägen har det varit inbrott i två hus under helgen.

– De har ju varit jätteskickliga. Hos oss har de tagit sig in genom ett köksfönster. Innan hade de skruvat ur en utelampa, säger hon.

Tjuvarna fick med sig matsilver.

– Ja, hos oss fick de verkligen jobba i onödan. Här finns inga dyra smycken eller något av större värde. Att sälja de skedar de fick med sig tror jag blir svårt. De betingar just inget värde alls, annat än affektionsvärdet. Allvaret i det här ligger i att någon varit in i vårt hem. Det känns naturligtvis obehagligt. Jag tänker på dem som har varit hemma när de får inbrott. Det måste ju vara fruktansvärt, säger Gun.

Hon och maken Sture har funderat på hur tjuvarna har kunnat veta att de, och grannarna som också drabbats, varit borta.

– Jag tror att de har varit listiga och kollat upp våra rutiner på något sätt.

Polisen söker nu vittnen till den senaste veckans många bostadsinbrott i länet. Under perioden måndag den 8 oktober till och med i går, tisdag, har det varit 15 bostadsinbrott i Gävleborgs län, tolv av dem har varit i Gävle, varav sex i Sätra. Ett av inbrotten har skett i Sandviken och två i Hälsingland.

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med vittnen, som har uppmärksammat något som kan ha koppling till den senaste veckans inbrott.

Eftersom många av inbrotten skett under dagtid har polisen gott hopp om att det ska finnas människor som har uppgifter som kan vara av intresse.

Mer läsning

Annons