Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygande start på Friidrotts-SM

/
  • Fallskärmshopparen Sven Pettersson landar på kulringen.
  • SM-helgen inleddes med kulstötning på Rådhustorget.
  • Fallskärmshoppare, en kulstötare och en tjäder. Från vänster: Magnus Falk, Mikael Andersson, Jimmy Nordin, en tjäder, Sven Pettersson och Jens Grahn.

Friidrotts-SM stöttes igång på Rådhustorget. Mästerskapet inleddes med finalerna i kulstötning.

Annons

Invigningen smygstartade redan på torsdagsmorgonen med att den som ville fick prova på att stöta kula på torget. Vid halv fem började barnen och ungdomarna från Helges fritidsgård göra sina musik- och dansuppträdanden och 12-åriga Paulina Jonsson inledde evenemanget med att sjunga nationalsången.

Sedan var det dags för fallskärmshopparna i Fallskärm Gefle att göra entré. Från 1200 meters höjd hoppade Jens Grahn, Mikael Andersson, Sven Pettersson och Magnus Falk och lyckades landa mitt i kulringen. Planet de hoppade ur flögs av ingen mindre än Mattias Nordin som gjorde sig ett namn när han i juni nödlandade med sitt flygplan på riksväg 76 utanför Älvkarleby.

På trappan upp till rådhuset satt Gävles eget kulstötarhopp Jimmy Nordin och laddade inför kvällens tävling.

– Det känns bra. Jag vet inte riktigt hur det kommer att gå, men jag hoppas att jag stöter långt. Det är en fantastiskt bra idé att ha det här, kulstötningen hör hemma bland folket. Sen hade jag gärna sett lite högre läktare här, men det gick tydligen inte att ha, sa Jimmy Nordin.

Bland andra Gävlebor var det också välkommet att ha kulstötningen på Rådhustorget. Den mycket friidrottsintresserade Ann-Gerd Bergdahl väntade sig seger av Jimmy Nordin i herrarnas tävling.

– Jag tycker att det är bra att de har tävlingen här, det är kul att de har valt att ha det här nere i stan där folk är, sa Ann-Gerd Bergdahl.

Mer läsning

Annons