Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fokus på välmående i Forsbacka

/
  • Catarina Fagerlund och Maria Pettersson-Fängström arrangerar mässa i Forsbacka med hälsa i fokus.

Hela helgen kommer det gamla bruket i Forsbacka att fyllas med seans, meditation och mindfulness.

Catarina Fagerlund och Maria Pettersson-Fängström ska arrangera en av länets största alternativmässor.

Annons

Idén kom under en hundpromenad. De två väninnorna ville arrangera en hälsomässa hemma i Forsbacka.

Det som började med ett litet event på Facebook har sedan vuxit till sig och fått över 50 utställare på 35 bord. Över 250 personer har tackat ja till eventet på Facebook och meddelar därmed att de kommer att besöka mässan.

– Allt började spridas bara mellan våra vänner. Hur det har blivit så här stort har jag egentligen ingen aning om, men det ska bli jättespännande nu att se hur många som kommer, säger Maria Pettersson-Fängström.

Massage, avslappning, tarottydning, djurkommunikation, kristallhealing, aurafotografering, försäljning av smycken, stenar, rökelser, lampor, kläder, honung och hälsoprodukter står på schemat i olika delar av det gamla brukets lokaler.

– En del lokala förmågor kommer naturligtvis att finnas på plats, men även en del utsocknes, berättar Maria Pettersson-Fängström.

En hel del aktiviteter, workshops och föreläsningar kommer alltså att finnas att prova på. För den som fastnar för något särskilt finns även chansen att prata lite extra med utställare och ledare för att kunna fortsätta med det nya intresset i höst.

Catarina Fagerlund är mindfulnesscoach, och Maria Pettersson-Fängström tar vara på de här bitarna för att må bra själv. Båda är överens om att hälsa och välmående blivit väldigt trendigt på senare år, och att mässor av den här typen ligger helt rätt i tiden.

– Meditation och nedvarvning rekommenderas till och med av läkare nuförtiden, säger hon.

Catarian Fagerlund och Maria Pettersson-Fängström tycker att Forsbackas fina miljö är helt rätt ställe för en sådan här mässa.

– Det är perfekt att få slappna av och må bra i de här vackra byggnaderna med utsikt över Storsjön. Om allt funkar bra är chansen stor att mässan återkommer nästa år, säger Maria Pettersson-Fängström.

Mer läsning

Annons