Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagarna rankar Hans Backman högst

/

Hans Backman från Hofors är den mest företagsvänlige riksdagsledamoten i hela Sverige. Det presenterade Företagarna i ett seminarium på Almedalsveckan i går.

Annons

För andra året i rad utsåg Företagarna Hans Backman, FP, till den mest företagsvänlige riksdagsledamoten i landet. Han har varit duktig på att väcka förslag och att ställa statsråd till svars i frågor som berör företagare, visar Företagarnas politikerrankning för 2010 och 2011.

Företagsvänligheten har mätts genom att räkna motioner, interpellationer och hur ofta riksdagsledamöterna har ställt frågor som berör företagande till statsråden under riksdagsåret.

– Det känns förstås jätte- roligt. Det här har jag jobbat med i många år, säger Hans Backman.

Företagande har länge varit en av Hans Backmans hjärtefrågor. För att underlätta för småföretagare vill han bland annat sänka arbetsgivaravgifterna och införa ett riskkapitalavdrag som innebär att företagare som återinvesterar vinst i det egna företaget får göra detta skattefritt.

– Nio av tio nya jobb finns i små företag med mindre än 50 anställda. Därför är det viktigt att satsa på dem. Stora företag som Korsnäs, Ovako och Sandvik är visserligen också viktiga, men många små företag lever av att leverera till dessa, säger han.

Även Tomas Tobé, M, placerar sig på regeringspartiernas tio i topp. Bästa gävleborgare på oppositionssidan är Ulla Andersson, V. Syftet med rankningen är att premiera de politiker som tagit bra initiativ för företagsklimatet i Sverige.

Det känns förstås jätteroligt. Det här har jag jobbat med i många år.

Hans Backman

Mer läsning

Annons