Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäljning av Fjärran ett steg närmare

/

Steg 1 av 5 när det gäller försäljningen av Fjärran Höjder-badet är nu taget. Samtidigt börjar villkoren för affären ta form. Köparen förbinder sig exempelvis att ha badet öppet årets alla dagar och att ha ”rimliga” priser för allmänheten.

Annons

Som GD tidigare berättat planerar Gävle kommun att sälja Fjärran Höjder-badet till den privata friskvårdskoncernen Proma Sverige AB som lovat att satsa 160 miljoner kronor på bland annat nytt äventyrsland och en ny 25-metersbassäng.

Steg 1 i försäljningen togs i går då en enig styrelse för det kommunala fastighetsbolaget Gavlefastigheter, som äger fastigheten, beslutade att sälja den för 90 miljoner kronor till Proma – under förutsättning att kommunstyrelsen fattar samma beslut den 5 juni och kommunfullmäktige den 18 juni.

Inför kommunstyrelsens möte är det meningen att det ska finnas ett färdigt avtal där alla detaljer kring försäljningen regleras.

Kultur- och fritidsnämnden väntas nästa onsdag besluta om delar av villkoren, exempelvis att badet ska ha öppet 365 dagar om året och att allmänheten ska garanteras ”rimliga” badpriser.

– Exakt hur det ska formuleras får våra jurister fundera vidare på, säger kommunens ekonomi- och finanschef Germund Jonsson.

Men han flaggar för att tidsplanen kan spricka. Då kanske försäljningen drar ut till efter sommaren.

– Det är en ganska tajt tidsplan, säger han.

Mer läsning

Annons