Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskolan Bullerbyn firade 25

/
  • Många kom när föräldrakooperativet Bullerbyn firade 25 årsjubileum.
  • – Nu har man mycket mer kontakt med föräldrarna och det tror jag är bra för barnens skull, säger förskolechefen Sirkka Palmu-Nedstam.
  • – Man vinner mycket tid med sina barn, säger Jenny Ryderborn som precis som alla andra föräldrar hjälper till på Bullerbyn några timmar i månaden.
  • – Där måste man jobba och kolla på datorn och sånt som pappa gör, säger Milton Ryderborn och visar upp ett kontor som han byggt i lego.

I Bullerbyn är det inte bara barn utan även föräldrar som går i förskola. I går firade föräldrakooperativet 25 årsjubileum med öppet hus.

Annons

– Man har kontroll och insyn och så vet man vad barnen gör på dagarna, säger Jenny Ryderborn som varit med i föräldrakooperativet Bullerbyn i snart tio år.

Precis som alla andra föräldrar med barn där arbetar hon på kooperativet några timmar i månaden. Det tar tid, men den insatsen får man igen menar hon.

– I stället för att hämta sina barn tidigare kan man komma hit och vara här i ett par timmar och hjälpa till. Man vinner mycket tid med sina barn, säger Jenny Ryderborn.

Föräldrakooperativet drivs som en ekonomisk förening av 16 familjer. Utöver föräldrarna finns fyra anställda förskolelärare. Sirkka Palmu-Nedstam som är chef medger att det är lite speciellt med föräldrakooperativ men hon föredrar det framför alternativet.

– Innan jobbade jag på en kommunal skola i Finland. Då kom föräldrarna bara när de skulle lämna eller hämta barnen. Nu har man mycket mer kontakt med föräldrarna och det tror jag är bra för barnens skull.

Ett av de 19 barn som går på förskolan är Jenny Ryderborns femårige son Milton. Samtidigt som han visar bygghörnan på andra våningen berättar han att han gillar när föräldrarna är med på förskolan.

– Det är kul att mamma och pappa är här för då kan man titta på saker som man gör om de inte minns, säger han.

Mer läsning

Annons