Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt kritiskt för 18-åringen

/
  • Polisen försöker nu få klarhet i vad som hände när en 18-åring föll ner från en balkong på tredje våningen i Andersberg på fredagskvällen.

Tillståndet var i går fortsatt kritiskt för den 18-årige man som föll från en balkong i Andersberg i fredags kväll. Polisen fortsätter sin utredning för att försöka bringa klarhet i vad som hände.

Annons

Den 18-årige mannen som är hemmahörande i Gävle låg i går kvar på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Enligt uppgifter från sjukhuset var hans tillstånd fortsatt kritiskt. Polisen har ännu inte kunnat prata med honom eftersom han är medvetslös.

Han opererades i går på nytt för de svåra skallskador som han ådrog sig i fallet från en balkong på tredje våningen.

Samtidigt fortsätter polisen sin brottsutredning. En förundersökning för vållande till kroppsskada inleddes under lördagen, men enligt förundersökningsledaren Anders Samuelsson finns det inga misstankar om brott.

– Vi har hört alla personer som var på festen och fått samstämmiga uppgifter, säger han.

Utöver 18-åringen befann sig en handfull personer i lägenheten på Norrskensgatan.

– Först trodde vi att han skojade när han sa att det inte var så högt. Han visste tydligen inte vilken våning vi var på, säger en av vännerna till GD.

Personen befann sig senare på balkongen när olyckan inträffade. Enligt de uppgifter som polisen fått in ska 18-åringen självmant ha hoppat över balkongräcket.

– Han tog tag i räcket med händerna och svingade sig över, säger vännen.

En annan person ska förgäves ha försökt få tag i 18-åringens hand innan han föll.

Enligt Anders Samuelsson kan 18-åringen ha missbedömt avståndet till marken.

Även tidigare i sommar föll en 20-årig kvinna ner från en balkong på Öster i Gävle.

Enligt polisen var kvinnan kraftigt berusad och hade klättrat på räcket. Efter fallet från andra våningen fördes hon till sjukhus, där hon fick stanna över natten.

Mer läsning

Annons