Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förväntansfullt inför Winnerbäck

/
  • Före konserten klev Lars Winnerbäck i egen hög person ut och skrev autografer och träffade sina fans. Caroline Lindblom fick en kram av idolen.
  • Jennie Kihlström och hennes mamma Anki Kihlström, Birgitta Söderström och Elisabet Udd hade åkt från Söderhamn för att se idolen Lars Winnerbäck.
  • Lasse och Lisa Jepson satt och myste på en filt i väntan på att konserten skulle börja.
  • Systrarna Alva och Fanny Zakariasson från Uppsala hoppades på en bra och glad konsert och att få höra favoritlåtarna ”Söndermarken” och ”Jag har väntat på ett regn”.
  • Barndomsvännerna Elin Hjelm och Fiona Vigh från Österfärnebo hade köat sedan halv tolv på lördagsförmiddagen för att få en så bra plats som möjligt.

”Bäst”, ”en grym poet” och ”Sveriges svar på Bruce Springsteen”.

Lovorden från fansen haglade när de på lördagskvällen skulle se sin idol Lars Winnerbäck på Gasklockorna.

Annons

För tre år sedan fick Lisa Jepson i present av sin man Lasse Jepson att de någon gång skulle se Lars Winnerbäck. Att det skulle bli just i går var en överraskning in i det sista.

– Jag misstänkte att vi skulle se Lars Winnerbäck, men hade sett fel på datumen så jag trodde att han spelade i Västerås i dag, så det blev verkligen en överraskning, säger Lisa.

De har åkt från Uppsala till Gävle och ser fram emot konserten som de har hört ska vara väldigt bra.

– Lars Winnerbäck är en grym poet och textförfattare, säger Lasse.

– Hans texter pratar inte bara rakt mot en, utan rakt till själen. Han är Sveriges svar på Bruce Springsteen, fyller Lisa i.

Elin Hjelm och Fiona Vigh från Österfärnebo har väntat sedan halv tolv på lördagsförmiddagen för att få bra platser. Mest som en kul grej, men lite för att vara helt garanterade platser allra längst framme vid staketet.

De har sett Lars Winnerbäck sex gånger tidigare och hoppas på lördagskvällen få höra idolen framföra låtarna ”Kom änglar” och ”Hugger i sten”.

– ”Hugger i sten” är min absoluta favoritlåt. Allting är bra med Lars Winnerbäck, han har en sådan utstrålning, säger Fiona.

Söderhamnsborna Birgitta Söderström, Elisabet Udd och Anki och Jennie Kihlström hade inte åkt till Gävle tillsammans, men kände igen varandra inne på konsertområdet och slog sig ner vid ett bord tillsammans.

De såg fram emot konserten och funderar på att åka och se honom i Linköping i höst också.

– Han är bäst! Helt otroligt bra live, och publiken brukar vara väldigt med under hans konserter, säger Elisabet.

Mer läsning

Annons