Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotomässan expanderar

/
  • Arrangören Mats Åstrand är än så länge helnöjd med årets foto- och mediamässa.
  • Branschen visar upp sig under helgens fotomässa i Stora Gasklockan.
  • En livslång dröm uppfylldes för Nathalie Lundström som provade rollen som tv-presentatör i en av montrarna i går.
  • – Nej! Fotar ni? Jag tycker om att stå på andra sidan kameran, sa Marcus Wallberg från GefleNöje som provade ett axelstativ.

När fotobranschen ställde upp sig i Stora Gasklockan handlade mycket om vad som händer bakom kameran, men för den hugade fanns även chansen att visa upp sina kvaliteter framför.

Annons

För tredje året i rad arrangeras Gävle foto- och mediamässa. Nytt för i år är att man förlängt mässan, som är en avknoppning av fototävlingen Gävle fotomaraton, med en dag.

– Det var ett önskemål från utställarna att testa att ha öppet på fredagen också. Tidigare körde vi bara lördag, säger arrangören Mats Åstrand som menar att satsningen fallit väl ut.

– Det var en chansning, men det har gått bra. När vi öppnade vid ett var det knökat.

Senare på eftermiddagen var det lugnare men flera intresserade mässbesökare vandrade fortfarande runt bland montrarna och dess entusiastiska utställare.

5D Media Group sysslar med bland annat film och ljud. Under mässan vill de inte bara visa upp sig för besökarna. De vill även att besökarna ska visa upp sig för dem.

– Vi är här för att leta efter karaktärer som vi kan använda i våra produktioner, säger Anders Stödberg på 5D Media Group.

Därför hade de byggt upp en liten tv-studio i en monter där frivilliga fick prova på rollen som presentatör. Den fotointresserade besökaren Nathalie Lundström passade på att uppfylla en livslång dröm.

– Jag ville gärna hålla på med det som yngre, men då var jag inte mogen. Nu har intresset väckts till liv igen. Fast kanske inte som reporter då, jag vill hålla på med skådespel och film.

Gävle foto- och mediemässa fortsätter i dag mellan 10 och 16.

Mer läsning

Annons