Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fräck tjuv slog till på sjukhuset

Julen är förstörd för den ensamstående mamma som blev bestulen på sin väska i Gävle sjukhus bibliotek. I väskan låg hennes medicin, diktafon och kontanter. Polisen har inga spår och varnar för ficktjuvar i julhandeln.

Annons

Den 6 november klockan två på eftermiddagen befann sig kvinnan i sjukhusets bibliotek för att kopiera papper. Hon ställde ifrån sig väskan en kort stund och vips var den stulen.

Väskan återfanns senare länsad på en av sjukhusets toaletter. I fanns en diktafon som kvinnan uppger som oersättlig, kontanter och en medicin som den målsägande har mot sin svåra värk. Medicinen säger hon sig bara ha haft ”ett uttag av”.

Personalen och kvinnan har sett ett tiotal personer röra sig i lokalen, men kan inte frambringa fullständiga namn på någon misstänkt i den polisanmälan som har gjorts.

I ett mail till GD däremot säger hon sig veta att det var ”en känd psykpatient” som stal väskan mitt framför ögonen på henne och som polisen ska ha identifierat. I anmälan som sjukhusets väktare gjorde står det att stölden skedde bakom hennes rygg. Hon undrar varför brottet inte prioriterades snabbare.

– Det är fruktansvärt tragiskt. När ingen har sett själva tillgripandet av väskan är det dock svårt att ens uppföra någon som skäligen misstänkt. Vet hon vem tjuven är får hon kontakta oss på nytt med uppgifter. Alla personer som vistades i biblioteket kan misstänkas, men min erfarenhet säger mig att det är väldigt svårt att få fast någon med så här lite att gå på, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.

December månad är en högtid för ficktjuvar. Stressade julshoppare ställer ifrån sig sin väska i tio sekunder och därefter är den stulen. Mikael Hedström vill varna allmänheten.

– Vi går en tuff tid till mötes. Tyvärr ökar fick- och väskstölder markant under den här tiden.

Fotnot: Kvinnan vill vara anonym.

Mer läsning

Annons