Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friskis tvingas dra ned?

/

Friskis&Svettis vet fortfarande inte vart föreningen ska flytta delar av verksamheten när hyreskontraktet med Fjärran Höjder-badet går ut.

– Vi sitter i en sits som är sådär, säger verksamhetschef Niklas Tyni.

Annons

Gävle kommun sa upp hyreskontraktet med Friskis&Svettis i våras som ett led i den planerade badförsäljningen.

Friskis&Svettis började genast jakten på en ersättningslokal och fastnade ganska tidigt för Tibnor-hallen på Brynäs där Erikshjälpen och GIF friidrott redan håller till. Där finns mer än 1 800 kvadratmeter ledig yta och gott om parkeringsplatser, något som skulle passa perfekt för föreningen.

Sedan dess har Friskis&Svettis, fastighetsägaren och representanter från Gävle kommuns planavdelning haft möten och diskussioner om vad som måste göras med lokalen och hur. Arkitekt Johan Skoog ritar på en ny fasad.

Ännu är inget kontrakt färdigskrivet och nu befarar verksamhetschef Niklas Tyni att någon ny jympalokal inte kommer att stå klar till den 1 januari 2013.

– Det innebär att vi antingen får dra ned antalet pass eller hitta en tillfällig lokal i en skola eller så under en period, säger Niklas Tyni.

Han har även vänt sig till Proma – företaget som väntas köpa Fjärran Höjder-badet – och frågat om det inte kan tänka sig att låta Friskis & Svettis vara kvar där under våren. Något svar har han ännu inte fått.

Ulf Isaksson, delägare i Proma, säger sig inte ha fått någon sådan förfrågan.

– Inte mig veterligt. Det får vi diskutera med dem i sådana fall. Jag har svårt att ge något svar nu, säger han.

I dag anordnar Friskis & Svettis 20 träningspass i veckan på Fjärran Höjder, både vattenträning och olika jympapass.

Mer läsning

Annons