Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frivilliga söker försvunnen

/
  • Mats Huldt är gruppchef för Missing peoples nystartade Gävleborgsavdelning. Han har ingen personlig koppling men har sökt oavbrutet  efter den försvunna personen sedan i onsdags kväll.– Det är för att göra en insats. Det är så här som jag kan hjälpa till, säger han.

På lördag ska Missing people ordna en skallgång efter den försvunna person som misstänks för grov förskingring. Men redan nu är folk ute och söker efter Gävlebon.

Annons

I nuläget handlar det bara om ett fåtal personer som deltar i sökarbetet.

Men i takt med att djungeltrumman ekar i de sociala medierna hoppas Missing people på stor uppslutning på lördag då frivilligorganisationen organiserar en skallgång efter personen som varit försvunnen sedan i måndags.

– Nu är det inget organiserat, vi är en grupp som är ute inofficiellt. Vi betar av område för område för att skapa en plan hur vi ska lägga upp sökningen på lördag, säger Mats Huldt som är gruppchef på Missing people.

Sent i går eftermiddag sökte han och ytterligare några personer utmed ett elljusspår i Bomhus.

Mats Huldt som varit ute oavbrutet sedan i onsdags kväll liknar uppgiften vid att leta efter en nål i en höstack.

Personen som varit försvunnen sedan i måndags är av polisen misstänkt för att ha förskingrat miljonbelopp. Att detta skulle ha någon inverkan på sökarbetet tillbakavisar emellertid Mats Huldt bestämt.

– Det betyder ingenting. Vår enda uppgift är att hitta personen. Det handlar om en människa.

Mer läsning

Annons