Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fröken Julie är redo för större uppgifter

/
  • Julie David från Gävle gör i kväll en releasespelning för att fira sin ep ”No Better Day”.

Får vi lov att presentera Gävles svar på Fröken Julie.

– Jodå, det där med fröken Julie har jag fått höra många gånger, men det är bara lite kul och jag är ju inte gift, säger Julie David.

I kväll ska hon ha releasefest för särskilt inbjudna på restaurang Absint, som också är hennes musikaliska arbetsplats med täta mellanrum.

Annons

Julie firar nämligen sin första skiva, ep-plattan ”No Better Day” med fyra egenhändigt komponerade spår som hon producerat i samarbete med Ove Andersson i dennes studio.

– Det finns planer på en fullängdare, men vi tar en sak i taget, påpekar Julie.

Musiken då? Ja, det är tillbakalutat, soft med tonvikt på Julies pianospel och sång. Tre medlemmar ur Gävle symfoniorkester backar upp med stråkar på två av spåren.

– Det är inte Lady Gaga precis, mina förebilder är snarare Norah Jones och Eva Cassidy, avslöjar hon. Från början tänkte vi bara producera en demoplatta att använda i inofficiella sammanhang och som promotion. Men efterhand började det kännas så bra att vi beslutade oss för att göra det hela på riktigt. Jag är stolt över resultatet, som släpps ut på både Spotify och iTunes någon gång i juni.

Julie David, som till hälften har franska rötter och till hälften persiska, är född och uppväxt i Gävle. När hon var fyra år fick hon ett plastpiano som hon började träna på och lusten att spela blev så stor att hon fick en riktig flygel när hon fyllt sju.

– Sången kom med i bilden långt senare, efter gymnasiet någon gång, och för bara två-tre år sen började jag skriva egna låtar. Det känns lite speciellt att sjunga sitt eget material även om jag givetvis också gör en hel del covers under spelkvällarna på Absint, på bröllop och andra tillställningar.

Förra året var Julie finalist i en tävling på Skansen med en demoversion av titellåten på ep-plattan: ”No Better Day”.

Vad händer då framöver?

– Jag hoppas på fler bokningar än dem jag redan har och håller mig beredd, svarar hon. Har tagit tjänstledigt tre sommarmånader från ordinarie jobbet som it-konsult på företaget Prevas.

Mer läsning

Annons