Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart i Friskis nya lokaler

/
  • 61 motionärer och tre ledare återinvigde Vallbacksskolan som gympalokal för Friskis&Svettis med ett baspass. Därefter väntade medel- och danspass.
  • Elena Eriksson har gympat med Friskis&Svettis på Vallbacksskolan förr, på 1990-talet. Hon tror att det kan bli trångt jämfört med Fjärran Höjder.
  • – Det ska bli spännande, tyckte Anes Abbas, som gympat i tre år, om premiärpasset på Vallbacksskolan. Gun-Britt Sjödin välkomnade och räknade motionärerna.
  • Gunnar Mätlik kunde konstatera att Vallbacksskolans gymnastiksal är mindre än Fjärran Höjders.
  • Carina Sjöberg har gympat med Friskis&Svettis på Vallbacksskolan förr, på 1990-talet. Hon har varit med i föreningen sedan starten i början av 1980-talet.

Godiset och clementinerna fick ligga orörda när de drygt 60 motionärerna passerade förbi på väg till Friskis&Svettis nypremiär på Vallbacksskolan.

Annons

– De här lokalerna har vi varit i tidigare, säger Carina Sjöberg, som tror att det var på 1990-talet.

Hon har varit med i föreningen sedan starten i början av 1980-talet och brukar gympa på måndagar. I går fick hon gå till Vallbacksskolan i stället för Fjärran Höjder och träffade en träningskompis.

– Här träffar man bekanta, säger Elena Eriksson, som också gympat här med Friskis&Svettis tidigare.

Hon tror att det kan bli trångt eftersom salen är mindre än på badet.

Att den är mindre konstaterade också Gunnar Mätlik strax innan de tre ledarna skulle köra igång uppvärmningen.

Omklädningsrummet är dock något rymligare, med fler duschar.

Som GD berättat flyttar Fjärran Höjder-passen till Vallbacksskolan under vårterminen sedan badets nya ägare sagt upp föreningen.

Flytten är tillfällig i väntan på Tibnorhallen på Södra Skeppsbron. Vallbacksskolan rymmer 70 motionärer, att jämföra med badets 110.

– Det är ungefär som det brukar komma till på Fjärran Höjder, säger Friskis&Svettis Gun-Britt Sjödin som räknade in deltagarna.

Anes Abbas, som tränat med föreningen i tre år, var en av de 61 som kom till första passet.

– Det ska bli spännande, säger hon om den nya lokalen.

Mer läsning

Annons