Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart mot Stafettvasan

/
  • Tre av deltagarna i de två lagen från WSP Gävle: Pär Nilsen, Annika Jonsson och Patrik Hadin på en av inte allt för många gemensamma träningar inför Stafettvasan.
  • Det svåraste i Stafettvasan är att få biltransporten att fungera ­smidigt, tycker Pär Nilsen, Patrik Hadin och Annika Jonsson.
  • – Vi är med för att det är kul, ­säger Annika Jonsson.
  • – Lagen måste vara jämna, ­annars går det inte, säger Pär ­Nilsen.

Det är mycket skidprat kring fikaborden på WSP Gävle just nu. Två lag ska vara med i Stafett­vasan.

– Det viktigaste är att lagen är helt jämna, säger Pär Nilsen, som åker för fjärde gången.

Annons

Första gången som Pär Nilsen var med skiljde det bara fem sekunder mellan de två lagen från WSP Gävle.

– Det blev en spurtstrid på slutet, det var faktiskt kul. Men det är inte därför det måste vara jämnt, det är för bilarnas skull, säger han.

Med tio deltagare i Stafettvasan kan man ha två bilar som åker in till varannan växling. Då duger det inte att det ena laget måste vänta på det andra.

– Men det är faktiskt inte så mycket tävling överhuvudtaget i Stafettvasan. Vi är med bara för att det är kul, säger Annika Jonsson.

I den mån man tävlar är det mest mot WSP:s andra kontor. Företaget har lag med från Gävle, Örebro, Malmö, Stockholm och Falun i år, och efter målgången brukar alla lagen äta middag tillsammans på någon restaurang i Mora.

Det är bara ett 40-tal anställda på WSP Gävle, vilket betyder att var fjärde anställd åker Stafettvasan, och företaget uppmuntrar skidandet genom att betala deltagaravgiften. Allt annat står deltagarna själva för.

– Företaget uppmuntrar ofta till att vara med i olika friskvårdssatsningar, tycker jag. I somras hade vi en tävling där man sprang fem kilometer och samlade in pengar till ett projekt i Afrika som företaget stödjer, säger Patrik Hadin.

För dem som är med fungerar Stafettvasan som en sporre att motionera mer.

– Åtminstone för mig. Jag har tränat en till två gånger i veckan inför det här. Innan jag började på WSP för ett par år sedan åkte jag inte alls lika mycket, fast jag alltid har gillat att åka skidor, säger Annika Jonsson.

– För mig med. I år ska jag dessutom åka Halvvasan, säger Pär Nilsen.

Mer läsning

Annons