Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullsatt buss välte på E 4

Föraren svimmade vid ratten och bussen med 72 passagerare, varav flera Gävlebor, körde av E4 norr om avfarten till Arlanda.

Alla klarade sig hyfsat bra, men några skadades i två bilar som stannade vid olycksplatsen.

Annons

– Det svartnade för ögonen för chauffören och sedan tuppade han av, berättade Benny Eriksson, vd i bussbolaget Ceris Resor, för TT.

Bussens andrechaufför uppmärksammade läget och tog tag i ratten, men avåkningen gick inte att undvika. Dock hade hastigheten kommit ned avsevärt. Enligt Benny Eriksson stod bussen i princip stilla i diket när den lade sig på sidan. Klockan var då runt 19.30.

Passagerarna tvingades att klättra ut. En och annan skärskada rapporterades. Desto fler var chockade.

Bussen kom från Värtahamnen i Stockholm där den hade hämtat upp resenärer som varit på kryssning. Ombord fanns enligt Benny Eriksson ett 15-tal personer som skulle kliva av i Gävle.
– De skulle komma till Gävle vid 21-tiden. Nu sitter de på en ersättningsbuss och kommer väl fram om en dryg timme istället, säger Benny Eriksson till GD vid 21.30-tiden.

En bil som stannat vid bussen blev påkörd av en annan bil. Personerna i de fordonen fick lindriga skador, uppgav polisen.

Vad som orsakat bussförarens tillstånd var oklart sent på söndagskvällen. Han är i 55-årsåldern och har kört för bolaget i cirka 15 år.
– Det var en jäkla tur att det gick som det gick, konstaterade Benny Eriksson.

Mer läsning

Annons