Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Furuvik ser över rutinerna

/

Säkerheten ska ses över i Furuviksparken efter helgens vargattack på Kolmården där en djurskötare miste livet.

– Vi ska säkerställa i den mån det går, men det går inte att skydda sig i det oändliga, säger djurparkschefen Johnny Persson.

Annons

I går samlades personalen i Furuvik som vanligt till måndagsmöte. Ett möte som överskuggades av söndagens vargattack på Kolmården där en 30-årig djurskötare miste livet. Furuviksparkens flaggor vajade på halv stång i går.

– Vi blev informerade om vad som hade hänt och är så klart bestörta när en kollega drabbats av en olyckshändelse, säger Johnny Persson.

Sedan vargattacken i helgen har Parks and Resorts som äger både Furuvik och Kolmården beslutat att säkerhetsrutinerna inom koncernen ska ses över. Enligt Johnny Persson kontrolleras dessa hela tiden, men med tanke på det inträffade ska ytterligare kontroller göras under veckan.

– Vi ska säkerställa i den mån det går. Men det går inte att skydda sig i det oändliga, det finns alltid en risk med djur. Sen går det inte att jämföra Furuvik med Kolmården, vi har inga rovdjur här och det är en skillnad, säger han.

Furuviks primatansvariga, Ing-Marie Persson, umgås kontinuerligt med schimpanserna i deras hägn, men hon ser inget samband mellan hennes arbete och det som hänt på Kolmården.

– Vargar och schimpanser fungerar helt olika så jag är inte rädd. Jag har känt djuren i 30 år och de har aldrig varit aggressiva mot mig, säger Ing-Marie Persson som kommer att fortsätta besöka djuren som vanligt.

– Det finns aldrig några garantier men jag kan inte sluta umgås med djuren och ändra mitt beteende för att det skett en väldigt tragisk olycka, säger hon.

Mer läsning

Annons