Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Furuviksattraktion fick evakueras igen

/
  • Så här såg det ut förra helgen när Rocket stannade. Glada parkbesökare fick ledas ner på marken iförda säkerhets-sele. I dag hände det igen.
  • Den här bilden skickade en läsare in i samband med torsdagens stopp i attraktionen Rocket.

I helgen fick nio personer evakueras från berg- och dalbanan Rocket i Furuviksparken sen den gjort ett plötsligt stopp. I går hände det igen.

Annons

Det var vid 13-tiden som en av Furuviksparkens huvudattraktioner, Rocket, plötsligt stannade och fem gäster fick evakueras. Bakom stoppet låg inga tekniska fel, utan den mänskliga faktorn.
– Det var en av mina medarbetare som av misstag tryckte in nödbromsen, så den stannade bara. Gästerna fick kliva ur och gå ner, det var inget mer än så, säger driftchefen Stefan Säll.

Annat var det i helgen när samma karusell plötsligt stoppades. För låg fart i uppförsbacken gjorde att säkerhetssystemet satte in och nio gäster fick kliva av. Även tidigare under sommaren har gäster tvingats evakuera attraktionen på grund av tekniska fel.

Trots flera evakueringar i sommar vänder sig Stefan Säll bestämt emot att det skulle vara något som helst fel med attraktionen och han garanterar dess säkerhet.
– Absolut! Jag har en dotter och en son på sju och tio år, tror du jag skulle låta dem åka om det inte var säkert?, säger han och menar att gårdagens händelse snarare pekar på att säkerheten fungerar precis som den ska:
– Att en attraktion stannar för att man trycker in en stoppknapp är inte så konstigt, det är ingen säkerhetsbrist.

Är det inte vanskligt om man kan komma åt nödstoppsknappen av misstag då?
– Ja, men det kan inte hända någon olycka, det är inte farligt. Den stannar ju bara, säger Stefan Säll.

Mer läsning

Annons