Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra års fängelse för våldtäkt mot tolvåring

Fyra års fängelse för våldtäkt mot barn och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering. Domen föll i dag i Gävle tingsrätt mot en 34-årig man som vid flera tillfällen hade sex med en tolvårig flicka och även lät henne posera för sexuella bilder.

Annons

Mannen fälls även för barnpornografi då han hade ett stort antal bilder och filmer med barnporr. Flera bilder och filmer betraktas som grova då de visar barn som utsätts för särskilt grova övergrepp.
Mannen erkänner brotten. Han hävdar dock att han haft en kärleksrelation till flickan, som han träffade på nätet ett år tidigare då flickan var elva år. De ska också ha förlovat sig över nätet. Han säger att det var tänkt att de skulle ha en ”öppen relation” när flickan blev äldre.
De träffades första gången i april i år på ett hotell i Luleå, där de hade sex innan mannen slussade ut flickan från hotellet via en bakdörr. Vid flera tillfällen under sommaren träffades de sedan på hotellet för att ha sex. Mannen filmade även samlagen. Flickan kom också hem till mannens bostad där mannen utnyttjade henne.
34-åringen har även förbjudit flickan att ha kontakt med sina vänner på sin kontaktsida på nätet och även förmått henne att skaffa ett nytt telefonabonnemang där hennes vänner inte skulle kunna nå henne. Han har även kontrollerat hennes aktiviteter på nätet och haft tillgång till hennes inloggningsuppgifter. Mannen har sagt till flickan att hon skulle bli omhändertagen av socialtjänsten om deras förhållande blev känt.
Under rättegången tillbakavisade mannen att han varit kontrollerande och uppgav han att han fortfarande tror att flickan har känslor för honom.
Tingsrätten skriver i domen att en tolvårig, sexuellt oerfaren flicka dragits in i ett förhållande med en vuxen man, ett förhållande som hon inte har kunnat hantera och att det inte finns några omständigheter som göra tt gärningarna kan bedömas som mindre allvarliga.
Mannen ska även betala ett skadestånd på 145 000 kronor till flickan.

Mer läsning

Annons