Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyrverkeri för sista gången

Filip Almgren laddar inför sitt tionde – och sista – nyårsfyrverkeri i Valbo.
– Det har varit jättekul, men man ska sluta när man är på topp, säger han.

Annons

Varje nyårsafton sedan 2003 har den unge pyroteknikentusiasten Filip Almgren bjudit på fyrverkerishow vid ishallen i Valbo.

Arrangemanget har lockat mycket publik.

– I fjol var det 800-1000 personer där och tittade, säger Filip.

Kanske kan publiksiffran bli något liknande i kväll när det är dags för både jubileum och final för det populära fyrverkeriet. Filip Almgren tycker att tio år får räcka. Han känner att han inte kan utveckla showen så mycket mer.

– Jag kommer att fortsätta med fyrverkerier men inte med just den här showen på nyårsafton. Vi får se, kanske någon annan vill ta över nästa år.

Filip har gått i lära hos fyrverkerimäster själv, Eje Berglund, och säger att han har honom att tacka för mycket. I dag på nyårsafton har de två varsina fyrverkerier, Eje i Stadsträdgården i Gävle och Filip i Valbo. Den som vill kan se båda eftersom de går vid helt olika tider. Ejes börjar klockan 16 och Filips vid tolvslaget.

Filip utlovar en högklassig finalshow med avskjutning från tre olika positioner. För att klara det har han två medhjälpare med sig.

– Vi är också väldigt noga med säkerheten. Vi kommer att ha avspärrning kring avfyrningsplatsen så att ingen ska kunna komma i vägen.

Mer läsning

Annons