Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla kläder blir som nya

De fick i uppdrag att skapa ett projekt och ville göra något roligt. Så i morgon är det klädbytarevent för vuxna på Högskolan i Gävle.

– Jättefina högklackade skor och klänningar har vi fått in, säger Anna Åkerstedt. En del ser helt oanvänt ut, perfekt till julfesterna som kommer nu.

Annons

Anna Åkerstedt, Elena Anikina, Linnéa Söderholm och Caroline Holmström läser andra året på informatörsprogrammet på Högskolan i Gävle. Som en del i projektledningskursen ingår det att skapa ett projekt. Tjejerna ville passa på att göra något kul som samtidigt kändes meningsfullt och kom på att de skulle ordna en klädbytarkväll. Tanken är att uppmärksamma våra shoppingvanor på ett lättsammare sätt.

Under kvällen kommer de att informera om vad överkonsumtion gör med vår miljö. Ett exempel är att det går åt väldigt mycket vatten vid tillverkningen av ett par jeans.

– I stället för att låta jeans som man inte använder ligga hemma i garderoben är det mycket bättre att ge bort dem eller byta mot något annat, säger Anna.

Kvällen till ära har de också bjudit in Cecilia Belin från Inspiration ByBelin och vintagebutiken Marché Sandaga. Cecilia ska hålla föredrag om hur man hittar sin personliga stil och ge tips på hur man kan fixa och trixa för att förnya de kläder man redan har.

– Vi har redan fått in en hel del av såväl kläder som skor och accessoarer och det finns platser kvar, säger Anna. Den som vill vara med kan maila oss på fashionforward@hotmail.se och anmäla sig.

Klädbytareventet Fashion Forward är på Kåren på Högskolan i Gävle i morgon med start 18.00. Det är första gången tjejerna gör den här typen av event, men säkert inte den sista. De har redan fått en förfrågan om att ordna klädbytarkväll igen när högskolan har sin miljövecka längre fram.

Mer läsning

Annons