Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gäng rånade ensam 20-åring

Först rånade gänget 20-åringen på hans plånbok.

Sedan försökte de ”övertala” honom att han inte alls blivit rånad.

– De försöker skrämma folk från att anmäla, säger Mikael Hedström vid Gävle­polisen.

Annons

20-åringen skulle precis lämna en efterfest på Södra Kansligatan, klockan var nästan tre på morgonen under natten mot i söndags.

Då såg han ett gäng med yngre män som stod och knackade på entrédörren.

– Han frågar vad de vill. Då säger de: ”Du ska inte fråga vad vi vill. Du ska bara släppa in oss.”, säger Mikael Hedström, talesman för Gävlepolisen.

20-åringen uppfattade stämningen som otrevlig och gick ut. Då följde en av personerna från gänget efter honom.

– Han börjar gräva i 20-åringens bakficka och stjäl hans plånbok.

20-åringen uppmanade gärningsmannen att lämna tillbaka plånboken, men då fick han armarna låsta bakom ryggen av ytterligare en gärningsman.

– Sedan kommer en tredje person och säger till 20-åringen att passa sig, för annars ska han få stryk.

Sedan dök en fjärde gärningsman upp. Han sa till 20-åringen att de skulle diskutera vad som hänt i lugn och ro – och 20-åringen fördes tillbaka in i festlokalen och upp på dess övervåning.

– Personen säger till 20-åringen: ”Du har inte blivit rånad”. Samtidigt skriker någon att det ligger en plånbok i en soffa på nedervåningen.

Det var 20-åringens plånbok och i den fattades 100 kronor, ett SF-kort och körkort. 20-åringen gjorde polisanmälan. Eftersom en av festdeltagarna kunde namnge gärningsmännen är utredningsläget gott.

– Bra att han gör en anmälan för det här är fruktansvärt fult. Jag tror att grupperingarna som sysslar med det här tyvärr lyckas skrämma folk till att inte anmäla, det finns nog ett stort mörkertal i den här typen av brott, säger Mikael Hedström.

Mer läsning

Annons