Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle får ny miljonchans

/
  • Förra året fick Gävle betala tillbaka det mesta av pengarna som skulle gå till utbildning inom äldreomsorgen. Foto: Nick Blackmon
  • Anita Bjurström hoppas att fler ska få ta del av utbildningen i år.

Gävle fick betala tillbaka det mesta av statens satsning på utbildning inom äldreomsorgen. Om årets pengar blir använda återstår att se.

Sandviken har däremot utbildat personalen.

Annons

Regeringen satsar miljoner på utbildning inom äldreomsorgen, Omvårdnadslyftet, under fyra år. Gävles omvårdnadsförvaltning fick hösten 2011 drygt 1,7 miljoner kronor, men fick betala tillbaka det mesta. Bara 31 personer fick sina kunskaper validerade.

– Det var färre än vi hade räknat med, säger personalchefen Anita Bjurström, som från början räknat med att 175 anställda skulle ha gjort det.

Att de inte använt pengarna beror på att de inte hann ordna utbildningar, att ekonomin satte stopp för vikarier och att färre än de räknat med godkändes i teorivalideringen.

I år har de fått runt 2,3 miljoner kronor. Anita Bjurström hoppas att fler ska få del av dem.

– Vi har en pågående dialog med Vuxenskolan.

Komvux tittar bland annat på hur de kan underlätta valideringen, parallella kurser så att fler kan gå, hur de ska schemalägga för att minimera vikariebehovet och distansutbildningar. Hur det blir är inte klart än.

Gävle lägger pengarna på grundutbildning. Anita Bjurström säger att 175 av de 1 300 anställda som omfattas av satsningen helt saknar vårdgymnasium. Därutöver ska det gå att komplettera och validera gymnasiekunskaper.

Sandvikens kommun använde däremot sina pengar för 2011 och behövde bara betala tillbaka knappt 30 000 kronor av sina runt 800 000 kronor. Över 70 anställda deltog.

I år har man fått drygt en miljon kronor och har 120 anställda inskrivna. De börjar också erbjuda specialiseringsutbildning. Yvonne Wall, fram till nu utvecklingschef inom äldreomsorgen, tror att förberedelser, gott samarbete med skolan och en engagerad vårdlärare bidragit till att de kunde använda pengarna redan första året. De anställda utbildar sig på fritiden och får i utbyte lediga dagar när de godkänts.

Mer läsning

Annons