Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle får nytt gratismagasin

/
  • – Vi vill fokusera på annorlunda berättelser, platser och företeelser i Gävle, berättar Sergio Manzanares, chefredaktör för det nya gratismagasinet som släpps på fredag.

Fördjupning och lokala företeelser är fokus för den nya gratistidningen Sergio Magazine som släpps på fredag.

– Kvantitetens tid är över, säger chefredaktören och grundaren Sergio Manzanares.

Annons

Sergio Manzanares vill att hans gratismagasin ska ge utrymme för berättelser som vi inte annars hör om i Gävle och ge nya synvinklar på redan etablerade lokala händelser. Han vill också ge plats för längre bildreportage.

Sergio Manzanares menar att det snabba informationssamhälle vi lever i inte passar alla och att de finns många som efterfrågar en journalistik som går på djupet.

– Det är charmlöst att tro att alla vill ha samma typ av läsning. Vi kan ju se att det går bäst för de magasin som satsar på kvalitet, säger han.

I ett halvår har Sergio Manzanares och hans medarbetare arbetat med tidningen, som har releasefest på fredag. Magasinet kommer finnas på utvalda platser i stan, i tidningsställ och ett fåtal exemplar kommer att skickas hem till slumpmässigt utvalda hushåll i Gävle. En gång i månaden är det tänkt att Sergio Magazine ska ges ut.

Tidningen är Svanenmärkt och delar av den kommer även finnas tillgänglig på internet. Magasinet finansieras genom annonsintäkter, och de flesta som skriver för tidningen är frilansjournalister.

Trots att Gävle är en tidningstät stad oroar sig inte Sergio Manzanares för konkurrensen.

– Vi erbjuder något som inte finns, så man kan snarare se oss som ett komplement på marknaden, säger han.

Mer läsning

Annons