Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle kommun vill pruta på cityfesten

GÄVLECityfestbolaget har sökt 950 000 kronor i kommunalt bidrag till årets fest.Troligen blir det inte mer än 100 000 kronor. Det är åtminstone så mycket som kommunstyrelsens ordförandeberedning anser att kommunen kan bidra med. Beslut tas nästa vecka.

Annons
GD har tidigare berättat om planerna på ett nytt koncept för årets cityfest. Fokus ska vara på kultur och nöjen. Cityfesten ska dessutom flyttas till området kring Gavleån.
Cityfestarrangörerna har därför ansökt om ett ekonomiskt bidrag på 950 000 kronor, bland annat på grund av ändrade förutsättningar.
Cityfestbolaget har befarat att antalet öltält kommer att halveras vilket därmed leder till förlorade intäkter.
Några sådana planer finns däremot inte från kommunens sida.
I diskussionerna i kommunstyrelsens ordförandeberedning så har det också påpekats att kommunens engagemang är betydligt större än det bidrag som lämnas från kommunstyrelsen.

Bjuder på annat
Kultur och Fritid och AME har varit engagerade under tidigare år. Tekniska kontoret har haft kostnader för bland annat avstängningar, vägvisning och toaletter. Dessutom upplåter förvaltningen platsmark utan ersättning.
Det är också motivet till kommunstyrelsen nästa vecka rekommenderas att bevilja ett bidrag på 100 000 kronor.
Det är lika mycket pengar som kommunen hittills gått in med, med undantag från i fjol då bidraget fördubblades i samband med cityfestens tioårsjubileum.
Årets bidraget föreslås gå till ett gratisarrangemang under cityfesten.

MARIA BRANDER

Mer läsning

Annons