Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle ska snart lysa klimatsmart

Nästa fredag tänder kommunen sin energisnålaste belysning hittills. I samband med tändningen utlovar tekniska nämnden någon form av överraskning. Men exakt vad verkar ingen riktigt veta.

Annons

Nu är det jul igen och nu… eller nej, inte riktigt än. Men Gävle ska gnistra i julens alla färger när den omfattande julbelysningen tänds upp. I år hoppas man till och med att julstämningen ska spraka lite extra.

– Nytt för i år är en ny sorts belysning på granarna, säger tekniska nämndens ordförande Inger Schörling.

Förra året fick man viss kritik för glödlamporna, något som hörsammats från tekniska kontorets sida och i år har man uppdaterat stora delar av ljusbeståndet till mer energisnåla LED-lampor. Bland annat kommer fasaden på Rådhuset att blända de förbipasserande med ett klimatsmart ljus.

Under vilka former som ljusen ska tändas var emellertid oklart när samhällsbyggnadsnämnden sammanträdde i går kväll. Det viskades om någon form av överraskning orkestrerad av Gävle Centrumsamverkan.

– Ska vi hitta på en överraskning? säger Eva Olsson på Gävle Centrumsamverkan, som blir lite paff när hon får höra vad politikerna sagt.

Men hon gillar idén...

Mer läsning

Annons