Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebor, upptäck er stad!

/
  • Vill du se kartan över kalendern i större format så hittar du en länk till den intill texten nere i artikeln!

Med den levande julkalendern hoppas Gävle kommun kunna skänka julglädje till såväl besökare som behövande. Men också visa upp några av stans smultronställen

Annons

– Vi vill att folk som bor i Gävle ska upptäcka sin stad, säger en av arrangörerna Moa Källström på Studiefrämjandet Gävle.

Den levande julkalendern uppfyller också en demokratiaspekt enligt Moa Källström som aldrig tvekade att köra ytterligare ett år efter fjolårets succé.

– Det här ger folk möjlighet att ta del av kultur utan att det kostar. Det ger också utövarna en chans att visa upp sitt eget värde och kompetens.

Bland utövarna syns bland annat symfoniorkestern och Folkteatern som alla ställer upp utan ersättning. Arrangören hoppas att den icke-kommersiella idén smittar av sig på besökarna vilka ges möjlighet att skänka julklappar i form av pengar eller presentkort till bättre behövande.

– Vi hoppas besökarna får lite julkänsla vid lucköppningarna och vi vill ge dem möjligheten att ge någon annan lite julkänsla också.

Det mesta är fortfarande höljt i dunkel och Moa Källström vill inte avslöja detaljer om vem som ska göra vad och när. Men hon kan säga att hon särskilt ser fram emot den 13 december.

Varför då?

– Det är en specialöppning i år som pågår en timme.

Mer måste du allt berätta.

– Platsen är på Centralstationen men man kommer inte vara kvar där under hela lucköppningen. Så mycket kan jag avslöja.

Mer läsning

Annons