Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebornas favoriter – City och Andersberg

/
  • Hälsocentralen City får bäst resultat när det gäller bemötande, tillgänglighet och rekommendation till andra. City får också högst betyg när gäller sammanfattande helhetsintryck.

Nya hälsocentralen City har seglat upp som favorit hos patienterna i Gävle, enligt en patientenkät.

– Otroligt glädjande, säger verksamhetschefen Ing-Marie Ekström.

Annons

I går publicerades resultatet av den årliga riksomfattande patientenkäten inom landets primärvård. Drygt 130 000 personer som i september i fjol besökte en läkare vid en hälsocentral har fått svara på hur de upplevde besöket.

Generellt är patienterna nöjda med hur de bemötts. Men det finns skillnader såväl mellan olika län som olika hälsocentraler.

I Gävle är det hälsocentralerna Andersberg och City som får de mest positiva omdömena. Andersberg har legat bra till även tidigare i dessa mätningar. I år får hälsocentralen bäst betyg när det gäller delaktighet, information, förtroende och upplevd nytta.

City får bäst resultat när det gäller bemötande, tillgänglighet och rekommendation till andra. City får också högst betyg när gäller sammanfattande helhetsintryck.

– Vår personal har lagt ned massor med energi och kraft att få till en så bra verksamhet som möjligt. Det här blir en sporre för dem att fortsätta i samma stil, säger Ing-Marie Ekström.

Hälsocentralen City startades i oktober 2010 i samband med att Hälsoval infördes och drivs av Praktikertjänst. Den har i dag cirka 6 800 patienter.

På kort tid har City byggt upp en stor popularitet. Ing-Marie Ekström menar att läkarkontinuiteten är en viktig förklaring.

– Vi har fyra stadigvarande doktorer på plats. Det är något patienterna uppskattar, säger hon.

Allra bäst betyg av hälsocentralerna i Gästrikland fick Ockelbo familjeläkarmottagning. I botten hamnade Sätra hälsocentral.

Mer läsning

Annons