Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleelever smyckar Idrottsgalan

/
  • Floristeleverna Linda Kandén, Lina Olsson, Ida Wilhelmsson och Pernilla Bedoire (inte med på bild) jobbar just nu med blomsterdekorationerna som ska smycka Globen under idrottsgalan i kväll.
  • Årets tema är vitt.
  • Så här kan det se ut på Idrottsgalan i Globen. Den här bilden på prins Carl Philip och Riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson-Weijber togs på Svenska Idrottsgalan 2010. I år deltar också prins Daniel.

Det är deras blomsterarbete som smyckar Idrottsgalan som visas i SVT i kväll.

De drygt 300 dekorationerna har fyra sistaårselever på Gävle Praktiska Gymnasium jobbat med under hela dagen i går. I dag fortsätter arbetet in i det sista.

Annons

Fyra floristelever – Ida Wilhelmsson, Lina Olsson, Linda Kandén och Pernilla Bedoire – och deras lärare Ella Fröjdman anlände tidigt i går till Stockholm och påbörjade blomsterbindandet.

– Det känns jättekul. Och det är en riktigt bra erfarenhet. Jag ser fram emot att se effekten av det när vi ställer ut allt på borden och kring scenen. Vi har även smyckat logerna, säger Ida Wilhelmsson.

Temat är vitt och dekorationerna av brudslöja och orkidéklockor ska ge effekten av snöbollar.

– De två bord där prins Carl Philip och prins Daniel ska sitta kommer att smyckas lite mer, med franska vita tulpaner och orkidéer, säger Ella Fröjdman.

Det är tredje året som sistaårselever från Gävle Praktiska Gymnasium får uppdraget att blomstersmycka Idrottsgalan. Det är tack vare att projektledaren för utsmyckningen är en av skolans samarbetspartners.

– Det här är en del av den arbetsplatsbelagda undervisningen. Det är få förunnat att få jobba i så stora projekt och naturligtvis väldigt meriterande, säger Ella Fröjdman.

Tjejerna började förbereda sig för flera månader sedan.

– Det är ju ett levande material så mycket kan hända. Det värsta vore om blommorna vissnade eller om de fryser. Det är ju ganska kallt ute, säger Ida Wilhelmsson.

När dekorerandet är klart, och om allt går som det ska, sitter de i kväll på läktaren i Globen.

Mer läsning

Annons