Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleföretag anmälda till ARN

Två Gävleföretag har anmälts till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) av missnöjda kunder.

Annons

När en Gävlebo ville renovera badrummet anlitade han en firma, vilket han ångrar i dag.

I en anmälan till ARN anser han att firman inte gett honom dokumentation som säkerställer att arbetet är korrekt genomfört och han bestrider en tilläggsfaktura.

I anmälan kräver han också firman på skadestånd för inkomstbortfall. Han menar att renoveringen drog över tiden med en knapp månad. Mannens fru som arbetar hemifrån kunde inte få någon arbetsro på grund av buller, anser anmälaren, som tycker att firman ska betala 1 000 kronor per dag för att ersätta inkomstbortfallet.

När en kvinna i Norrköping upptäckte att hennes bil inte gick som den skulle lämnade hon in den för kontroll. Då fick hon förklaringen att något börjat ”växa” i tanken och slammat igen bränslefiltret.

Bilen hade hon köpt begagnad i Gävle tio dagar tidigare. Hon anmälde felet till återförsäljaren som enligt anmälaren svarade med att erbjuda billigare reparation i den egna verkstaden i Gävle.

Men då bilen inte gick att köra 35 mil och då fraktkostnaderna skulle överstiga reparationskostnaderna såg kvinnan ingen annan lösning än att reparera bilen i Norrköping. Nu vill hon ha ersättning av Gävleföretaget som inte svarat på hur de ställer sig till anspråket.

Mer läsning

Annons