Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlefrisörska kan bli bäst i Sverige

/

En av Sveriges bästa frisörer är från Gävle. Sara Shafi är nominerad till tävlingen Årets Frisör 2011 i kategorin Damklippning.

Annons

I varje kategori tävlar fyra frisörer. De andra grupperna omfattar årets herrklippning, avantgarde, nykomling och elev. Bidrag har kommit in från hela Sverige och konkurrensen har varit minst sagt hårfin. Sara Shafi är art director på Toni & Guy i Stockholm, det näst högsta steget inom kedjans hierarki av tjänster. Hon har tillsammans med ett stort team gjort en välplanerad plåtning av sitt verk. Frisyren är av mörk pagekaraktär med röda toner insprängda runt luggen.

– Idén bakom är att det skulle vara cleant, rent och starkt. Simpelt men effektfullt. Vi slet i fotostudion för att vinklar, ljus och budskapet skulle kännas rätt, säger Sara, som har välbehövlig semester denna vecka.

Sara kom till Ockelbo från Iran som åttaåring år 1989. Sedan gick flytten till Gävle och Brynäs där det blev bättre för Sara. Större delen av tiden i Gävle bodde hon sedan i hus i Andersberg.

Hon gick frisörlinjen på Polhemsgymnasiet och jobbade därefter på Maggans Salonger och Hair Together i Flanör. Sara har många fina minnen från Gävle.

– Det är en liten stad med stor mentalitet, som hon uttrycker det.

Efter sju år som verksam frisör i Gävle bar kosan till Stockholm och prestigefyllda Toni & Guy. Första året var tufft och omtumlande men Sara ville utmana sig själv till max. Nu har hon jobbat där i över sex år och konstant stigit i graderna. I framtiden är målet att ordna shower och visningar över hela världen.

– Jag har alltid varit den som vill lite mer, en kämpe helt enkelt. Min grundfilosofi är att det finns mer i en än man tror, säger hon och det går att ana Gävlemålet i hennes röst.

Den nionde september avgörs Årets Frisör i Stockholm.

Mer läsning

Annons