Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlepolis mordhotad av rappare

/
  • 22-åringens agg begränsar sig inte bara till den namngivne ordningspolisen i Gävle. ”Hela din trupp har problem” rappar han till polismannen och fortsätter: ”Grisjävlar, ni är ett jävla skådespel”.

”Yeah, nu ska jag mörda dig” och ”fuck din familj bre”, rappar 22-åringen till en namn­given Gävlepolis. Musikvideon har lagts upp på videosajten YouTube.

Annons

22-åringen, som tidigare bodde i Gävle, åtalas nu för hot mot tjänsteman. Raplåten som han spelat in och lagt upp på nätet riktar sig till en namngiven ordningspolis i Gävle – som i texten får ta emot mordhot och förolämpningar.

”Yeah, nu ska jag mörda dig (polisens namn) vad kan du göra mig”, rappar 22-åringen, kallar polismannen för könsord och drar även in dennes familj:

”Fuck din familj bre, fuck polisen och fuck till systemet”.

I början av videon hörs några inspelade vapenskott. Något som, enligt åtalet, är till för att understryka textens många hot.

Den utsatte polisen skriver i förundersökningen att han träffat 22-åringen i Gävle under två ingripanden 2010.

Vid ett av tillfällena var 22-åringen och hans kompisar fulla och misstänktes för att ha vandaliserat ett solarium.

Men polisen och hans kollega kom överens med männen om att de skulle ta bussen till Sandviken.

Bussresan blev inte av.

I stället larmades det tre timmar senare om ett personrån i centrala Gävle. Signalementet på rånarna stämde på 22-åringen och hans kompisar.

Polisen skriver att han kunde gripa en av männen på McDonald’s i centrum, men att han tvingades lägga ner honom på golvet och sätta handbojor på honom.

22-åringen greps av en annan patrull på Söder.

Några veckor senare ska 22-åringen ha kommit fram till polisen då han gjorde en visitation i centrum och ha pekat ut en av kompisarna som ansvarig för personrånet.

Kontaktförsöken ska ha fortsatt.

”Han har ett antal gånger skickat vänförfrågningar på Facebook, vilka jag ignorerat”, skriver polisen.

Sedan blev det tyst – fram till våren 2011 då polisen fick höra om hatlåten på YouTube.

Polisen ställer sig frågande till 22-åringens raseri och betonar att de haft ”relativt bra samtal” då de träffats.

”En tanke som jag har är att han blandat ihop mig med en annan kollega”, skriver han och tillägger att det är många som blandat ihop honom med kollegan genom åren.

Videon låg i går fortfarande uppe.

22-åringen åtalas även för ofredande.

Han ska ha skickat ett hundratal kränkande SMS till en jämnårig kvinna i vilka han bland annat kallar henne för könsord.

Mer läsning

Annons